AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOC CLASSICO

AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOC CLASSICO

De Amarone della Valpolicella is de beste rode wijn die de Regio Veneto voortbrengt. Bij de Amarone worden de druiven direct na de oogst gedurende een periode van ongeveer 4 maanden gedroogd. De most wordt daarna gedurende 7 tot 8 dagen met de schillen geweekt. De fermentatie wordt gedurende een periode van zo'n 6 weken, bij een lage temperatuur langzaam opgestart. Daarna wordt de wijn nog 2 jaar gerijpt in eiken vaten gevolgd door een verdere verplichte rijping op de fles van 6 maanden.

Deze robijnrode wijn heeft een intens fruitige geur met nuances van kersen, amarena, bosvruchten, vanille, rozijnen en exotische vruchten. Vol en zacht in de mond.

Uitermate geschikt bij rood vlees en wild. 

Alcohol16%
SluitingKurk
Inhoud0,75 liter
DruifCorvina 65%, Rondinella 30% en 5% andere autochtone druiven
Serveertemperatuur 18-20°C en 1 uur van te voren openen
Cantina Begali
Regio Veneto