ROSSO DEL VENETO IGT APPASSILENTO

ROSSO DEL VENETO IGT APPASSILENTO

Van een selectie druiven en geraffineerde vinificatie technieken is de Appassilento Veneto IGT ontstaan. De druiven blijven na persing in contact met de schillen zonder vergisting op een temperatuur van 10-12°C gedurende 5 a 6 dagen. Het proces wordt vervolgd met het inbrengen van de gisten op een gecontroleerde temperatuur in twee stappen; altijd op een lage temperatuur, nooit boven de 20°C.

Hierna volgt de zogeheten “Battonage”; in het vat wordt de most waarop van nature een laag gistcellen gaan groeien tijdens en na de alcholische gisting geroerd. De laag gist op het oppervlak wordt met stokken of staven door de langzaam in jonge veranderende most geroerd. Zo krijgt de wijn zijn natuurlijke rondheid, volheid en elegantie.

Het geadopteerde vinificatie proces van deze wijn heeft een verwerkingstijd die 3x langer is dan normaal. Daarom de naam Appassilento: langzaam en met kleine stappen.

Smaakvol bij vele hoofdgerechten en rood vlees.

Alcohol13,5%
SluitingKurk
Inhoud0,75 liter
Cantina Farina
Regio Veneto