TIGIOLO

TIGIOLO

Tigiolo is een wijn van de nieuwe generatie en wordt geproduceerd door het wijndomein Begali in Veneto. De wijn wordt gemaakt door de druiven gedurende de maanden september en oktober te laten drogen. Meer willen de makers en naamgevers van deze wijn er niet over kwijt (Tiliana, Giordano en Lorenzo). Wel weten we dat de wijn, voor ze de fles in ging, 24 maanden in het vat heeft gerijpt. De wijn is samengesteld uit de druiven Corvina 45%, Cabernet Sauvignon 45%, Rondinella 5% en Merlot 5%.

De wijn heeft een donker robijn rode kleur (granaatkleurig wanneer het is gerijpt).
Het aroma is intens en kruidig.

Smaakt uitstekend bij rood vlees.

Alcohol14,5%
SluitingKurk
Inhoud0,75 liter
DruifGeheim
Serveertemperatuur 18-20°C en 1 uur van te voren openen
Cantina Begali
Regio Veneto